AGENDA SEIZOEN 2018-2019

Voorgaande data

________________________________   MAART 2019   ________________________________

* Maandag 11 maart  - THEMAVRIJ ONDERWERP

* Maandag 25 maart 2019 - DOE AVOND - Nog in te vullen

_________________________________   APRIL 2019   ________________________________

* Maandag 8 april 2019 - THEMA - FOTOKOPIE

Verdiep je in het werk van een fotograaf die je aanspreekt. Gebruik de techniek, de manier        van compositie maken en de toegepaste thema's van deze fotograaf om zelf één of meer          foto's te maken. Jouw foto hoeft dus geen exacte kopie te zijn van je voorbeeld. Neem naast    de door jou gemaakte foto('s) ook afdrukken van jouw voorbeeldfoto('s) mee (minimaal 20 x    30 cm). Een leuke gelegenheid om meer te leren over bepaalde technieken of onderwerpen, maar ook over een bepaalde fotograaf. Het is interessant als je hierover iets kunt vertellen, zodat we er allemaal iets van opsteken. Schroom niet om je vragen hierover tijdens clubavonden te stellen. Er is altijd wel iemand bereid je te helpen of zijn/haar kennis met je te delen. Eventueel kunnen we gezamenlijk meedenken hoe een en ander aan te pakken.

* Maandag 29 april 2019 - THEMA - VRIJ ONDERWERP

__________________________________   MEI 2019 __________________________________

* Zaterdag 4 en zondag 5 mei 2019 - EXPOSITIE - Cultuurschuur in Wieringerwerf

* Maandag 6 mei 2019 - THEMA - ESTAFETTEFOTO "RODE DRAAD"

Aan iedereen de taak om één of twee foto's te maken met de uitgedeelde rode draad.

* Maandag 20 mei 2019 - THEMA - KONINGSDAG 2019

Leef je als fotograaf heerlijk uit op 27 april 2019!!

* Zaterdag 25 mei 2019 - CLUBUITJE - Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

_________________________________   JUNI 2019   _________________________________

* Maandag 3 juni 2019 - THEMA - OUT OF THE BOX

Er zijn drie verschillende boxen: box 1 - voorwerp, box 2 - kleur en box 3 - emotie. Uit iedere box heb je een kaartje getrokken. Zorg ervoor, dat je één of twee foto's maakt waarop alle drie de boxen vertegenwoordigd zijn. Wees creatief, want het kan lastig zijn. De foto's worden niet gejureerd.

* Maandag 17 juni 2019 - SLOTAVOND - THEMA - VRIJ ONDERWERP

Je mag twee foto's inleveren voor deze avond. Een gastjury zal de foto's beoordelen en de        "Foto van het jaar 2019" kiezen.

______________________________________________________________________________

Op clubavonden ben je vanaf 19:30 uur welkom in 't Atelier in de Cultuurschuur en om 20:00 uur gaan we van start. Koffie en thee staan klaar!

______________________________________________________________________________

Inleveren foto's

Afgedrukte foto's dienen op een stevig stuk opzetkarton te zijn geplakt en wel of niet voorzien te zijn van een passepartout. Het maximale formaat van een werk is 55 × 55 cm. De langste zijde van een foto moet minimaal 28 cm zijn. De kortste zijde is niet voorgeschreven, omdat een panoramafoto ook mogelijk moet zijn. Foto's in glaslijsten mogen vanwege het gewicht en de reflectie niet worden ingeleverd. Voor beamerpresenaties kunnen digitale bestanden worden ingeleverd (1920 × 1200 pixels). Per clubavond mogen maximaal 2 foto's per persoon worden ingeleverd.

Inleveren fotoseries

Een fotoserie bestaat uit losse foto's. Een collage (meerdere foto's in één lijst) is niet toegestaan. Definitie van een serie: "een groep bij elkaar horende dingen die na elkaar komen". Zorg er dus voor, dat de foto's zichtbaar en duidelijk onderling met elkaar in verband staan. Een goede serie maken is mogelijk minder eenvoudig dan het lijkt. Enkele punten waar een goede serie aan moet voldoen:

- een serie bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 verschillende foto's (dus te allen tijde een oneven aantal) en dus geen verschillende bewerkingen van één en dezelfde foto

- alle foto's vertegenwoordigen hetzelfde onderwerp

- alle foto's hebben (zoveel mogelijk) hetzelfde formaat

- alle foto's hebben dezelfde kleurschakeringen

- alle foto's zijn in portretstand (staand) of in landscape (liggend)

Foto's voor de website

Een ingeleverde foto voor de website mag niet te groot zijn. Het dient een jpg-bestand te zijn, waarvan de langste zijde maximaal 1000 pixels heeft. Dit betekent voor een liggende foto horizontaal maximaal 1000 pixels en voor een staande foto verticaal maximaal 1000 pixels.

Foto's voor de website kunnen worden gestuurd naar Ellen Slort.

Verder