Wieringerwerf

Ma 30 januari

Foto met een trein
Een trein kun je aan de binnenkant fotograferen of op het perron met passagiers in beeld. Dan is het een vorm van straatfotografie. Je kunt een trein ook fotograferen in de omgeving waar hij rijdt. Dan is het meer landschapsfotografie. En zo kun je misschien nog wel een paar dingen bedenken. Met andere woorden, met een trein kun je fotografisch ook alle kanten op.
Opdracht: maak een foto met een trein er in. Je mag zelf bepalen hoe. Het moet wel duidelijk zijn dat het om een trein gaat.
Doel: afhankelijk van de keuze die gemaakt wordt. Bijvoorbeeld oefenen van straat fotografie, landschapsfotografie of een andere vorm van fotografie.

Ma 6 februari

Photoshoot project. Avond 5. Shoot met een model Esmee. Groep 2.

Ma 13 februari

Selecteren foto's voor de Bondsfotowedstrijd.

Ma 20 februari

Serie met vrij thema
Maak een serie van drie of vijf foto's. Het thema mag je zelf bepalen.

Ma 27 februari

Photoshoot project. Avond 6. Shoot met een model Bram. Groep 3.

Ma 6 maart

Photoshoot project. Avond 7. Shoot met model Annelies. Groep 1.

Ma 13 maart

Keukengereedschap
Keukengereedschap hebben we allemaal. Ideaal om je er fotografisch op uit te leven, zeker als je vanwege het slechte weer toch niks anders kunt doen.
Opdracht: maak een foto met keukengereedschap. Denk hierbij aan de schuimspa, eiersnijder, enz.
Doel: oefenen in het maken van composities en het overleven van een regenachtige zondag.

Ma 3 april

Rood, geel en blauw van Piet Mondriaan
Kunstschilder Piet Mondriaan is bekend om zijn geometrisch-abstracte werk met de kenmerkende horizontale en verticale lijnen en primaire kleuren rood, geel en blauw.
Opdracht: maak een foto waarin de kleuren rood, geel en blauw duidelijk voorkomen. Het maakt niet uit wat je fotografeert, als deze kleuren er maar inzitten. De typische horizontale en verticale lijnen hoeven er niet in te zitten.
Doel: leren goed te kijken.

8, 9 en 10 april

Expositie Fotoclub Het Derde Oog in de Cultuurschuur.

Za 8 april

Lezing van landschapsfotograaf Bas Meelker in de Cultuurschuur.

Ma 24 april

Cliché/fout/overdreven (over de top)
Door een cliché, foute of overdreven (over de top) foto te maken overschrijd je grenzen en wordt je foto verbazend en/of lachwekkend. Misschien doe je dit nooit, maar nu is het juist de bedoeling. Wat normaal gesproken fout is, is nu goed. Je mag het met digitale nabewerking doen, maar het mag ook op een andere manier.
Opdracht: maak een foto die flink cliché/fout en/of overdreven is
Doel: leren je grenzen te verkennen en te verleggen.

Ma 1 mei

Photoshoot project. Avond 8. Evaluatie

Ma 15 mei

Slotavond
Het thema van de slotavond is vrij. Een extrene jury
Ieder lid mag twee foto's inleveren. Partners zijn welkom.