AGENDA SEIZOEN 2021-2022

Ma 30 augustus Vergadering Algemene ledenvergadering.

Za 4 september Activiteit Clubuitje naar dierentuin (Van Blanckendaell Park)

Ma 6 september Selecteren foto's voor Huisartsenpraktijk. Digitaal met beamer.

Ma 20 septemberThemaInleveren clubuitje.

Ma 4 oktoberActiviteitInlijsten foto's huisartsenpraktijk.

Za 9 oktoberActiviteitOphangen foto's huisatrsenpraktijk (onder voorbehoud).

Ma 11 oktoberThemaVerbondenheid. Thema Afdelingsfotowedstrijd en gezamenlijke expositie.

Ma 18 oktoberActiviteitWij gaan op bezoek bij FC Niedorp.
  Tijdens dit bezoek verzorgen wij een presentatie van onze fotoclub

Ma 1 novemberThemaVrij.

Ma 22 novemberThema Fragiel.

Ma 13 decemberThemaLange sluitertijden (cliché thema).

Ma 10 januariActiviteit

Fotograven café en nieuwjaarsborrel.

Ma 17 januariThemaVrij.

Ma 7 februariThemaNegatieve ruimte in een foto.
Vaak ben je geneigd om het onderwerp min of meer beeldvullend in de foto te zetten. Doe je dit niet dan fotografeer je veel omgeving mee. Als in deze omgeving weinig interessants te zien is, heet dit negatieve ruimte. Als je het goed aanpakt versterkt de negatieve ruimte het onderwerp in de foto.

Ma 28 februariThemaHet juiste (beslissende) moment.
Voor sommige foto's moet alles op het juiste moment vallen om het gewenste beeld te creëren. Je kunt het niet arrangeren. Ga op de juiste tijd en locatie staan en wacht geduldig je kans af.

Ma 21 maartThemaVerdwijnpunt (compositie thema).
Het verdwijnpunt is het punt waar lijnen, die in werkelijkheid evenwijdig aan elkaar liggen, elkaar in het beeld snijden. Denk maar aan een weg met bomen aan weerszijden. De weg loopt weg in de verte en de bomen worden steeds kleiner. De randen van de weg wijzen naar het verdwijnpunt.

Za 2 aprilActiviteitClub expositie (onder voorbehoud).

Zo 3 aprilActiviteitClub expositie (onder voorbehoud).

Ma 11 aprilThema Serie van vijf foto's. Vrij thema.

Ma 2 meiThemaLandschap (genre thema).

Za 14 meiActiviteitClub uitje (onder voorbehoud).

Ma 23 meiThemaSlotavond. Vrij thema.

Ieder lid mag twee foto's inleveren. Een externe jury zal de 'Foto van het jaar' kiezen. Iedereen neemt een hapje en een drankje mee. Partners zijn van harte welkom.

______________________________________________________________________________

Op clubavonden ben je vanaf 19:30 uur welkom in 't Atelier in de Cultuurschuur en om

20:00 uur gaan we van start. Koffie en thee staan klaar!

______________________________________________________________________________

Inleveren foto's

Op een thema avond mag ieder clublid twee foto's inleveren. De foto's worden met een beamer getoond dus dienen ze digitaal aangeboden te worden. Dit doe je door de jpg bestanden uiterlijk de vrijdag voor de clubavond op maandagavond in te leveren via info@fotoclubhetderdeoog.nl.  Per clubavond mogen maximaal 2 foto's per persoon worden ingeleverd.

Inleveren fotoseries

Een fotoserie bestaat uit losse foto's. Een collage (meerdere foto's in één lijst) is niet toegestaan. Definitie van een serie: "een groep bij elkaar horende dingen die na elkaar komen". Zorg er dus voor, dat de foto's zichtbaar en duidelijk onderling met elkaar in verband staan. Een goede serie maken is mogelijk minder eenvoudig dan het lijkt. Enkele punten waar een goede serie aan moet voldoen:

- een serie bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 verschillende foto's (dus te allen tijde een oneven aantal) en dus geen verschillende bewerkingen van één en dezelfde foto

- alle foto's vertegenwoordigen hetzelfde onderwerp

- alle foto's hebben (zoveel mogelijk) hetzelfde formaat

- alle foto's hebben dezelfde kleurschakeringen

- alle foto's zijn in portretstand (staand) of in landscape (liggend)

Foto's voor de website

Een ingeleverde foto voor de website mag niet te groot zijn. Het dient een jpg-bestand te zijn, waarvan de langste zijde maximaal 1000 pixels heeft. Dit betekent voor een liggende foto horizontaal maximaal 1000 pixels en voor een staande foto verticaal maximaal 1000 pixels.

Foto's voor de website kunnen worden gestuurd naar Leen van Nieuwenhuijzen.