Tribute to Colour

Tijdens Tribute to Colour zijn er diverse activiteiten. Een activiteit is een expositie met foto's met een mattenklopper waar alle fotoclubs binnen de Afdelingen Noord-Holland Noord, Kennemerland en Amsterdam aan mogen meedoen. Hieronder wordt uitgelegd hoe:

Een foto met een mattenklopper!

Een eeuw oud maar zeker niet stoffig. We gaan creatief aan de slag met een mattenklopper!

In 2022 bestaat de Fotobond 100 jaar, dus hebben we een feestje. Zowel landelijk als regionaal wordt dit gevierd. De afdelingen Noord-Holland Noord, Kennemerland en Amsterdam trekken samen op. Gedurende het gehele jaar gaan we diverse activiteiten organiseren. We beginnen op 19 maart. De drie afdelingen zijn voor deze gelegenheid partner van het tweejaarlijkse Tribute to Colour dat op 19 en 20 maart 2022 plaats vindt in Heerhugowaard. Tijdens dit fotofestival worden onder andere foto’s gepresenteerd van een internationale fotowedstrijd, wordt er een lezing van een fotograaf van internationale allure gegeven, vinden een aantal foto exposities plaats, enz.

Aan een van de exposities kunt u met uw fotoclub meedoen.

Maak een foto met een of meer mattenkloppers! U mag zelf bepalen wat u fotografeert als er maar één of meer gevlochten rieten of rotan mattenkloppers in het beeld staan. De foto mag esthetisch of verhalend, serieus of hilarisch zijn, of wat u maar kunt bedenken. Per fotoclub kan er een afgedrukte foto deel uitmaken van de fysieke expositie. Die foto mag uw fotoclub zelf kiezen. Alle andere foto’s die door uw fotoclub gemaakt worden voor dit thema, mogen ook ingeleverd worden. Zij worden digitaal getoond op een scherm.

In het kort:

Foto expositie:                tijdens Tribute to Colour met als thema de mattenklopper.

Locatie:                          theater Cool kunst en cultuur. Coolplein 1, 1703 XC Heerhugowaard.

Datums:                         19 en 20 maart 2022 (tijden volgen nog).

Toegang:                        gratis.

Thema eisen:                  één of meer mattenklopper(s) in het beeld. Verder is alles vrij

De mattenklopper(s) moeten traditionele gevlochten kloppers zijn van                                       riet of rotan.

Titel:                              geef iedere foto een titel.

Deelnemers:                   alle bij de Fotobond aangesloten fotoclubs binnen de afdelingen 08, 09 en 10.

Aantal foto’s per club:      onbeperkt. Iedere club mag één foto inleveren voor de fysieke                                                  expositie. De overige (digitale) foto’s rouleren op een scherm.

Wijze van inleveren:         afgedrukt: voor de expositie een afgedrukte foto, geplakt op dun                                           opzetkarton en achter een passe-partout met een buitenmaat van                                             40×50cm.

Digitaal: Jpg formaat. Bestands grootte max 1,5 MB.

Sluitingsdatum:               26 februari 2022.

Opsturen naar:                afgedrukt: informatie volgt nog.

digitaal: jubileumnoordwest@gmail.com.