Wieringerwerf

Over ons

Fotoclub Het Derde Oog is een kleine groep enthousiaste vrijetijdsfotografen die in clubverband hun plezier in de fotografie willen delen en verdiepen. Onze vriendschappelijke en ontspannen clubsfeer vinden we heel belangrijk, mede omdat dit bijdraagt aan de creativiteit van de leden. Ieder seizoen wordt er met zorg een afwisselend clubprogramma samengesteld met foto-opdrachten die een uitdaging biedt aan de groep die uit gevorderde en minder gevorderde fotograferen bestaat. Tijdens de thema avonden worden de ingeleverde foto’s besproken. Deze fotobespreking is heel belangrijk en vindt op een eerlijke en respectvolle wijze, in een open discussie met alle aanwezige leden plaats. Naast deze thema avonden organiseren we ook doe-avonden en foto uitjes naar bijzondere locaties. En we vinden het leuk om exposities te bezoeken zodat je je camera ook eens thuis kunt laten.

Als ik het verhaal met woorden kon vertellen, hoefde ik geen camera mee te zeulen

Lewis Hine

Uiteindelijk gaat het om de creativiteit
Fotoclub Het Derde Oog probeert de nadruk op de creatieve fotografie te leggen. De technische kant van de fotografie, de cameravaardigheid, is een middel om (creatieve) foto’s te kunnen maken en dus geen doel op zich. Als u deze cameravaardigheid onvoldoende beheerst kunt u evengoed lid worden. Wij zijn graag bereid om het een en ander uit te leggen. Het kan echter in dit geval ook heel verstandig zijn om naast een lidmaatschap van de club gelijk ook een basiscursus fotografie te volgen bij een fotoschool in de buurt. Zij beschikken over goede didactische vaardigheden waardoor u deze materie snel en grondig  beheerst.